Czarna soczewica beluga z krewetkami
Tefal
Przepis według Tefal

Czarna soczewica beluga z krewetkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 29 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 240 g Czarna soczewica beluga

  • 300 g Krewetki

  • 2 łyżka Olej słonecznikowy

  • 2 Seler

  • 1 Czerwona papryka

  • 500 ml Wywar warzywny

  • 20 g Masło

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 240g Czarna soczewica beluga
  • 300g Krewetki
  • 2łyżka Olej słonecznikowy
  • 2 Seler
  • 1 Czerwona papryka
  • 500ml Wywar warzywny
  • 20g Masło
  • Sól i pieprz

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 2łyżka Olej słonecznikowy

Etap 3 /6

Nie gotuj krewetek całkowicie, jedynie je przyrumień. Obierz krewetki. Dodaj warzywa i masło. Dopraw solą i pieprzem.

  • 300g Krewetki
  • 1 Czerwona papryka
  • 20g Masło
  • Sól i pieprz

Etap 4 /6

Wymieszaj i gotuj od 3 do 5 minut. Dodaj soczewicę i wywar warzywny.

  • 240g Czarna soczewica beluga
  • 500ml Wywar warzywny

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dodaj krewetki. Zamieszaj. Odstaw na 1 minutę przed podaniem.

  • 300g Krewetki