Czekoladowe crumble po włosku - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowe crumble po włosku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 50 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    50 min.
  • Studzenie
    45 min.

Składniki

1 porcja

  • 530 g Mąka

  • 200 g Drobny brązowy cukier

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g)

  • 180 g Masło

  • 3 Jajka

  • 1 szczypta Sól

  • 400 g Czekolada do smarowania

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i 1 dużą szczyptę soli. Ubijaj, aż rozbijesz wszystkie grudki. Dodaj masło. Ugniataj opuszkami palców, aż masa będzie przypominać bułkę tartą. Na koniec, dodaj jajka i wyrabiaj ciasto.

  • 530g Mąka
  • 200g Drobny brązowy cukier
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g)
  • 180g Masło
  • 3 Jajka
  • 1szczypta Sól

Etap 2 /4

Rozdrobnij nieco ponad połowę ciasta do formy. Dociśnij, żeby przygotować podkład. Obłóż czekoladą, pozostawiając 1 cm dookoła. Resztę ciasta rozbij i użyj do przykrycia go, jakby kruszonką. Włóż formę do Cake Factory.

  • 400g Czekolada do smarowania
  • Nieprzywierająca forma

Etap 3 /4

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 4 /4

Pozostaw do ostygnięcia przed wyciągnięciem z formy.