Czekoladowe fondanty
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowe fondanty

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

2 porcje

  • 130 g Mąka z orzechów laskowych

  • 30 g mąka

  • 260 g mąka

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (6 g)

  • 130 g Cukier trzcinowy

  • 60 ml Olej (60 g)

  • 320 ml Mleko (320 g)

  • 20 ml ocet z białego wina (20 g)

  • 2 szczypta Sól

  • 180 g Czekolada do smarowania

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Do rondla dodaj mleko, cukier, olej oraz 2 szczypty soli i doprowadź do wrzenia. Kiedy masa zacznie się gotować, zmniejsz ogień i dodaj mąkę mieszając, aż zgęstnieje. Wyłącz palnik.

  • 30g mąka
  • 130g Cukier trzcinowy
  • 60ml Olej (60 g)
  • 320ml Mleko (320 g)
  • 2szczypta Sól

Etap 2 /5

Dodaj mąkę z orzechów laskowych i ocet, następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

  • 130g Mąka z orzechów laskowych
  • 260g mąka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (6 g)
  • 20ml ocet z białego wina (20 g)

Etap 3 /5

Każde zagłębienie na babeczki wypełnij masą do połowy. Zrób małe zagłębienie na środku i dodaj łyżeczkę czekoladowej pasty. Zalej resztą masy. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 180g Czekolada do smarowania
  • Forma na 6 muffinek

Etap 4 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 5 /5

Przed wyjęciem z formy pozostaw 15 minut do ostygnięcia, a następnie podaj.