Czekoladowe makaroniki - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowe makaroniki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 8 min.
  • Czas przygotowania
    50 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    3 godz.

Składniki

6 osób

  • 1 unit Ganache

  • 105 g Cukier puder

  • 8 g Niesłodzone kakao w proszku

  • 112 g Mielone migdały

  • 82 g Białka jajek

  • 112 g Cukier

  • 23 g Mąka

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /15

Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania: ganache. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Przygotowanie zajmuje 10 minut, a czas odpoczynku w lodówce to 3 godziny

  • 1unit Ganache

Etap 2 /15

Zrób czekoladowy ganache. Odstaw na 3 godziny do lodówki.

  • 1unit Ganache

Etap 3 /15

Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia przyciętym do rozmiaru blachy.

Etap 4 /15

W dużej misce przesiej cukier puder, niesłodzone kakao w proszku i mąka i migdały w proszku. Wymieszaj.

  • 105g Cukier puder
  • 8g Niesłodzone kakao w proszku
  • 112g Mielone migdały
  • 23g Mąka

Etap 5 /15

W osobnej misce odważ cukier.

  • 112g Cukier

Etap 6 /15

Dodaj białka do misy urządzenia. Naciśnij "Start". Gdy masa zacznie nabierać konsystencji musu, dodaj połowę cukru, nie przerywając pracy maszyny. Gdy białka staną się sztywne, dodaj pozostały cukier, pozostawiając maszynę włączoną.

  • 82g Białka jajek
  • Trzepaczka flex

Etap 7 /15

Rozgrzej piekarnik do 140 stopni. Po wyjęciu z misy urządzenia, dodaj białka do przesianych składników i delikatnie wymieszaj szpatułką.

  • 82g Białka jajek

Etap 8 /15

Umieść ciasto w szprycy wyposażonej w gładką końcówkę o średnicy 10 mm.

Etap 9 /15

Uformuj małe, równomiernie rozmieszczone kółka o średnicy 3 cm

Etap 10 /15

Piecz około 18 minut.

Etap 11 /15

Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i pozwól muszlom ostygnąć na blasze przez kilka minut.

Etap 12 /15

Usuń papier do pieczenia z blachy do pieczenia, pozostawiając muszle na miejscu. Umieść arkusz na powierzchni roboczej i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Etap 13 /15

Obierz muszle i złóż je według rozmiaru i pary.

Etap 14 /15

Umieść ganache w szprycy wyposażonej w zwykłą dyszę 10 mm.

Etap 15 /15

Napełnij i zamknij makaroniki. Schłódź przez 3 godzin przed podaniem.