Czekoladowe makaroniki
- Całkowity czas 4 godz. 8 min.
- 50 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 3 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 unit Ganache
105 g Cukier puder
8 g Niesłodzone kakao w proszku
112 g Mielone migdały
82 g Białka jajek
112 g Cukier
23 g Mąka
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /15
Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania: ganache. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Przygotowanie zajmuje 10 minut, a czas odpoczynku w lodówce to 3 godziny
Etap 2 /15
Zrób czekoladowy ganache. Odstaw na 3 godziny do lodówki.
Etap 3 /15
Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia przyciętym do rozmiaru blachy.
Etap 4 /15
W dużej misce przesiej cukier puder, niesłodzone kakao w proszku i mąka i migdały w proszku. Wymieszaj.
Etap 5 /15
W osobnej misce odważ cukier.
Etap 6 /15
Dodaj białka do misy urządzenia. Naciśnij "Start". Gdy masa zacznie nabierać konsystencji musu, dodaj połowę cukru, nie przerywając pracy maszyny. Gdy białka staną się sztywne, dodaj pozostały cukier, pozostawiając maszynę włączoną.
Etap 7 /15
Rozgrzej piekarnik do 140 stopni. Po wyjęciu z misy urządzenia, dodaj białka do przesianych składników i delikatnie wymieszaj szpatułką.
Etap 8 /15
Umieść ciasto w szprycy wyposażonej w gładką końcówkę o średnicy 10 mm.
Etap 9 /15
Uformuj małe, równomiernie rozmieszczone kółka o średnicy 3 cm
Etap 10 /15
Piecz około 18 minut.
Etap 11 /15
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i pozwól muszlom ostygnąć na blasze przez kilka minut.
Etap 12 /15
Usuń papier do pieczenia z blachy do pieczenia, pozostawiając muszle na miejscu. Umieść arkusz na powierzchni roboczej i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Etap 13 /15
Obierz muszle i złóż je według rozmiaru i pary.
Etap 14 /15
Umieść ganache w szprycy wyposażonej w zwykłą dyszę 10 mm.
Etap 15 /15
Napełnij i zamknij makaroniki. Schłódź przez 3 godzin przed podaniem.