Czekoladowo-bananowe pierożki samosa
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowo-bananowe pierożki samosa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 liść Ciasto na brik

  • Neutralny olej

  • 40 g Mielone kakao

  • 3 centymetr Banany pokrojone w plasterki o grubości 1 cm

  • 15 cl Mleko

  • 150 g Czekolada

  • 2 Żółtka

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój wzdłuż płaty ciasta na brik na 4 kawałki. Posmaruj ciasto olejem. Na środek każdego płata nałóż nieco kakao w proszku i plasterek banana. Zwiń.

Etap 2 /4

W rondlu podgrzej mleko, wsyp czekoladę i wymieszaj. Ubijaj, aż powstanie gładki sos.

Etap 3 /4

Posmaruj pierożki samosa żółtkiem.

Etap 4 /4

Włóż standardową tacę do miski i umieść na niej pierożki. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C. Następnie weź drugą porcję i powtórz kroki. Jeśli korzystasz z urządzenia Easy Fry Oven & Grill 9in1, umieść pod spodem tacę ociekową. Powoli wkładaj pierożki do koszyka do frytek i uważaj, żeby na siebie nie nachodziły. Ustaw tryb FRYTKI i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C. Następnie weź drugą porcję i powtórz kroki.