Czekoladowo-pomarańczowe ciastka z płynnym środkiem
- Całkowity czas 44 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 19 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
2 Jajko
120 g Cukier
240 ml Gęsta śmietana
100 g Jogurt naturalny
140 g Mąka
60 g Kakao
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
40 g Pomarańcza
2 łyżka Grand-Marnier
2 szczypta Sól
180 g Marmolada pomarańczowa
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W misie ubij jajka, cukier ze szczyptą soli. Ciągle ubijając, dodaj śmietanę oraz jogurt.
Etap 2 /4
Przesiej razem mąkę, kakao i proszek do pieczenia i dodaj je do masy, mieszając drewnianą łyżką. Na koniec dodaj kandyzowaną skórkę i likier Grand-Marnier©.
Etap 3 /4
Połowę masy rozłóż równomiernie do foremek na muffiny. Na środku każdego ciasta połóż łyżeczkę marmolady pomarańczowej. Zalej resztą masy. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 4 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Przed wyjęciem z formy odczekaj 5 minut i podawaj kiedy są jeszcze ciepłe. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.