Czekoladowo-waniliowa babka marmurkowa
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowo-waniliowa babka marmurkowa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 7 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    47 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

1 porcja

  • 4 Jajka

  • 240 g Cukier

  • 150 g Miękkie masło

  • 100 ml Mleko

  • 230 g Mąka

  • 5 Proszek do pieczenia

  • 1 łyżka Ekstrakt waniliowy

  • 2 łyżka Kakao w proszku

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Oddziel białka od żółtek.

  • 4 Jajka

Etap 2 /8

Ubijaj żółtka i cukier aż staną się białe.

  • 4 Jajka
  • 240g Cukier

Etap 3 /8

Roztop masło w naczyniu nieprzywierającym zgodnie z programem i podanym czasem, a następnie wmieszaj w masę. Dokładnie wmieszaj mleko, następnie mąkę, a na końcu proszek do pieczenia.

  • 150g Miękkie masło
  • 100ml Mleko
  • 230g Mąka
  • 5 Proszek do pieczenia

Etap 4 /8

Ubijaj białko do uzyskania sztywnej piany. Do poprzedniej mieszanki dodaj białka mieszając po jednej trzeciej ilości.

  • 4 Jajka

Etap 5 /8

Masę rozlej równomiernie do 2 misek; do jednej miski dodaj ekstrakt waniliowy; do drugiej dodaj kakao w proszku.

  • 1łyżka Ekstrakt waniliowy
  • 2łyżka Kakao w proszku

Etap 6 /8

Obie masy należy dodawać do formy naprzemiennie nakładając kilka warstw.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 7 /8

Umieść w Cake Factory i piecz zgodnie z programem i podanym czasem.

Etap 8 /8

Przed wyjęciem z formy pozostaw 5 minut do ostygnięcia.