Czekoladowy lukier
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowy lukier

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g czekolada do gotowania z zawartością kakao 55%

  • 100 g Masło

  • 2 Jajka

  • 75 g Cukier

  • 40 g mąka

  • Masło do wysmarowania formy

  • Brązowy cukier do wyłożenia formy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Pokryj okrągłą formę masłem i brązowym cukrem. Nagrzej piekarnik do 200°C.

  • Masło do wysmarowania formy
  • Brązowy cukier do wyłożenia formy

Etap 2 /5

Roztop razem masło i czekoladę (w mikrofalówce lub garnku do kąpieli wodnej).

  • 100g czekolada do gotowania z zawartością kakao 55%
  • 100g Masło

Etap 3 /5

Przelej masło z czekoladą do blendera, a następnie dodaj pozostałe składniki we wskazanej kolejności.

  • 2 Jajka
  • 75g Cukier
  • 40g mąka

Etap 4 /5

Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na jedną minutę. Uruchom program.

Etap 5 /5

Po zakończeniu programu przelej wszystko do formy. Piecz przez 20 minut.