Danie a'la kociołek
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
10 g Oleju
150 g Kiełbasy śląskiej
150 g Mięsa z piersi kurczaka
100 g Wołowiny na gulasz
2 Liście laurowe
2 Ziela angielskie
4 Ziarenka pieprzu
1 łyżeczka Słodkiej papryki
1 łyżeczka Wędzonej papryki
200 g Papryki
100 g Marchewki
200 g Białej kapusty
80 ml Wody zmieszanej z bulionem lub rosołu lub wody z solą i suszonymi warzywami
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Kiełbasę pokrój na plasterki, mięso z kurczaka i wołowinę pokrój w kostkę. Grubo pokrój kapustę, marchew pokrój w plastry, a paprykę w kostkę.
Etap 2 /4
Rozpocznij program i wlej olej. Gdy już się rozgrzeje, wrzuć kiełbasę, mięso z kurczaka i wołowe. Dodaj przyprawy i podsmażaj 5 minut – co chwilę mieszając.
Etap 3 /4
Dodaj paprykę, marchewkę i kapustę. Zalej całość wodą. Zamknij Cook4Me i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Gotowe danie podawaj z chlebem razowym.