Delikatna szynka z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Delikatna szynka z indyka

Review 4 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 4 min.
  • Czas przygotowania
    4 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg Piersi z indyka

  • 100 g Pesto

  • 10 g Czosnku granulowanego

  • 10 g Soli himalajskiej

  • 10 g Papryki słodkiej

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Mięso z indyka dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Przyprawy wymieszaj w misce i dokładnie natrzyj nimi indyka z każdej strony. Następnie mięso natrzyj dokładnie pesto.

Etap 2 /5

Owiń mięso dokładnie folią spożywczą tak, aby nie przepuszczało powietrza. Możesz dodatkowo użyć sznurka, aby pomiędzy folią szczelnie zawinąć indyka.

Etap 3 /5

Owinięte mięso umieść w Cook4Me i zalej zimną wodą w ilości, aż pokryje indyka. Gotuj pod ciśnieniem 13 minut.

Etap 4 /5

Po tym czasie gotowania mięso obróć na drugą stronę i ponownie gotuj pod ciśnieniem kolejne 13 minut.

Etap 5 /5

Ugotowaną szynkę z indyka owiń folią aluminiową i w takiej formie ostudź.