Delikatny flan marchewkowy
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
400 g Marchewka
400 g Śmietanka
4 Jajka
50 g Parmezan
1 łyżeczka Kminek
2 łyżka Mąka kukurydziana
Sól
Pieprz
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz marchewki, pokrój je i gotuj na parze przez 20 minut.
Etap 2 /4
Zblenduj marchewki.
Etap 3 /4
Do masy dodaj śmietankę , mąkę kukurydzianą, następnie jajka i tarty parmezan. Dodaj szczyptę kminku i przypraw.
Etap 4 /4
Wlej ciasto do foremek i kliknij START.