Deser piernikowy
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
150 g Piernik
30 g Kandyzowana skórka pomarańczowa (lub inne owoce kandyzowane)
450 g Mleko
3 szt. Jajka
3 łyżka Płynny miód
3 łyżeczka Rum (opcjonalnie)
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
150g Piernik 30g Kandyzowana skórka pomarańczowa (lub inne owoce kandyzowane) 450g Mleko 3szt. Jajka 3łyżka Płynny miód 3łyżeczka Rum (opcjonalnie)
Etap 2 /5
W osobnej misce wymieszaj jajka, miód, mleko i rum. Dodaj piernik i pozostaw na kilka minut do namoczenia.
150g Piernik 450g Mleko 3szt. Jajka 3łyżka Płynny miód 3łyżeczka Rum (opcjonalnie)
Etap 3 /5
Wypełnij foremki masą. Przykryj je folią spożywczą. Włóż do koszyka do gotowania na parze. Umieść go w Cook4me z 250 ml wody.
Etap 4 /5
Gotuj w Cook4me.
Etap 5 /5
Schłódź przez noc przed podaniem. Podawaj z pokrojoną w kostkę kandyzowaną skórką pomarańczy.
30g Kandyzowana skórka pomarańczowa (lub inne owoce kandyzowane)