Deser z mango i tapioką - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Deser z mango i tapioką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 ml Mleko kokosowe

  • 100 ml Mleko ryżowe

  • 15 g Cukier

  • 15 g Tapioka

  • 100 g Pulpa z mango

  • 2 Pomelo

  • 0.5 Lody mango

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 200ml Mleko kokosowe
  • 100ml Mleko ryżowe
  • 15g Cukier
  • 15g Tapioka
  • 100g Pulpa z mango
  • 2 Pomelo
  • 0.5 Lody mango

Etap 2 /5

Zmiksuj ¾ mango z połową mleka kokosowego i lodami. Pozostałe mango pokrój w drobną kostkę.

  • 200ml Mleko kokosowe
  • 100g Pulpa z mango

Etap 3 /5

Dolej resztę mleka kokosowego, mleka ryżowego i cukru. Dodaj tapiokę. Duś przez 20 minut.

  • 200ml Mleko kokosowe
  • 100ml Mleko ryżowe
  • 15g Cukier
  • 15g Tapioka

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Podziel na małe szklanki i dodaj purée z mango.