Dip z papryki i sera feta
Tefal
Przepis według Tefal

Dip z papryki i sera feta

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Czerwona papryka

  • 80 g Prawdziwy ser feta

  • 80 g Orzechy włoskie

  • 2 szt. Ząbki czosnku

  • 10 szt. Krople Tabasco©

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 200g Czerwona papryka
  • 80g Prawdziwy ser feta
  • 80g Orzechy włoskie
  • 2szt. Ząbki czosnku
  • 10szt. Krople Tabasco©
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 2 /4

Rozkrój paprykę. Usuń gniazda nasienne i białe części. Ugotuj pod ciśnieniem w Cook4Me z 200 ml wody.

  • 200g Czerwona papryka

Etap 3 /4

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Usuń skórę. Rozetrzyj na drobno z pozostałymi składnikami.

  • 80g Prawdziwy ser feta
  • 80g Orzechy włoskie
  • 2szt. Ząbki czosnku
  • 10szt. Krople Tabasco©
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz