Dip z papryki i sera feta
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Czerwona papryka
80 g Prawdziwy ser feta
80 g Orzechy włoskie
2 szt. Ząbki czosnku
10 szt. Krople Tabasco©
4 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
200g Czerwona papryka 80g Prawdziwy ser feta 80g Orzechy włoskie 2szt. Ząbki czosnku 10szt. Krople Tabasco© 4łyżka Oliwa z oliwek Sól, pieprz
Etap 2 /4
Rozkrój paprykę. Usuń gniazda nasienne i białe części. Ugotuj pod ciśnieniem w Cook4Me z 200 ml wody.
200g Czerwona papryka
Etap 3 /4
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Usuń skórę. Rozetrzyj na drobno z pozostałymi składnikami.
80g Prawdziwy ser feta 80g Orzechy włoskie 2szt. Ząbki czosnku 10szt. Krople Tabasco© 4łyżka Oliwa z oliwek Sól, pieprz