Dorsz curry - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 DIGITAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dorsz curry

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Filety z dorsza

  • 3 łyżka Łagodna indyjska pasty curry

  • 20 cl Krem kokosowy

  • Sól, pieprz

  • 10 g Starty kokos

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Posmaruj filety z dorsza pastą curry, a pozostałą pastę włóż do małego rondla z mleczkiem kokosowym, solą i pieprzem. Podgrzej zawartość rondla.

  • 500g Filety z dorsza
  • 3łyżka Łagodna indyjska pasty curry
  • 20cl Krem kokosowy
  • Sól, pieprz

Etap 2 /3

Włóż tacę grillową do urządzenia. Umieść arkusz papieru do pieczenia w misce urządzenia i połóż na nim filety. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb RYBY i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Wersja mechaniczna 2 w 1: Ustaw temperaturę na 200°C, a czas na 10 minut.

Etap 3 /3

Dorsza podawaj z sosem curry i wiórkami kokosowymi.

  • 10g Starty kokos