Dorsz curry
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Filety z dorsza
3 łyżka Łagodna indyjska pasty curry
20 cl Krem kokosowy
Sól, pieprz
10 g Starty kokos
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Posmaruj filety z dorsza pastą curry, a pozostałą pastę włóż do małego rondla z mleczkiem kokosowym, solą i pieprzem. Podgrzej zawartość rondla.
Etap 2 /3
Włóż tacę grillową do urządzenia. Umieść arkusz papieru do pieczenia w misce urządzenia i połóż na nim filety. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb RYBY i piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Wersja mechaniczna 2 w 1: Ustaw temperaturę na 200°C, a czas na 10 minut.
Etap 3 /3
Dorsza podawaj z sosem curry i wiórkami kokosowymi.