Dorsz z kruszonką i chrupkim koprem
- Całkowity czas 38 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
9 g Tarty parmezan
20 g Masło
6 g Bułka tarta
2 łyżeczka Zioła prowansalskie
100 g Chorizo
4 Koper włoski
6 cl Oliwa z oliwek
8 Filety z dorsza
Sól, pieprz
Akcesoria
Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Do misy robota planetarnego włóż parmezan, masło, bułkę tartą i zioła prowansalskie. Zdejmij skórkę z chorizo, pokrój je na małe kawałki i dorzuć do misy. Siekaj, aż do uzyskania masy o konsystencji kruszonki.
Etap 2 /3
Włóż płytę grillową do urządzenia. Opłucz i posiekaj koper. Wsyp go do miski do gotowania, dopraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 5 minut. Jeśli korzystasz z urządzenia Easy Fry Oven & Grill 9in1, połóż umyty, posiekany koper na grillu, dopraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Umieść grill na środkowej półce, a pod spodem – tacę ociekową wypełnioną wodą i gotuj przez 30 minut. Ustaw tryb RYBY i piecz przez 10 minut.
Etap 3 /3
Do miski do gotowania włóż filety z dorsza posypane kruszonką z chorizo. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 8 minut. Jeśli korzystasz z urządzenia Easy Fry Oven & Grill 9in1, włóż do niego filety z dorsza posypane kruszonką z chorizo. Ustaw program FRYTKI i piecz przez 10 minut.