Dorsz z kruszonką i chrupkim koprem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dorsz z kruszonką i chrupkim koprem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 9 g Tarty parmezan

  • 20 g Masło

  • 6 g Bułka tarta

  • 2 łyżeczka Zioła prowansalskie

  • 100 g Chorizo

  • 4 Koper włoski

  • 6 cl Oliwa z oliwek

  • 8 Filety z dorsza

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Taca ociekowa
    Taca ociekowa

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Do misy robota planetarnego włóż parmezan, masło, bułkę tartą i zioła prowansalskie. Zdejmij skórkę z chorizo, pokrój je na małe kawałki i dorzuć do misy. Siekaj, aż do uzyskania masy o konsystencji kruszonki.

  • 9g Tarty parmezan
  • 20g Masło
  • 6g Bułka tarta
  • 2łyżeczka Zioła prowansalskie
  • 100g Chorizo

Etap 2 /3

Włóż płytę grillową do urządzenia. Opłucz i posiekaj koper. Wsyp go do miski do gotowania, dopraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 5 minut. Jeśli korzystasz z urządzenia Easy Fry Oven & Grill 9in1, połóż umyty, posiekany koper na grillu, dopraw solą i pieprzem i polej oliwą z oliwek. Umieść grill na środkowej półce, a pod spodem – tacę ociekową wypełnioną wodą i gotuj przez 30 minut. Ustaw tryb RYBY i piecz przez 10 minut.

  • 4 Koper włoski
  • 6cl Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /3

Do miski do gotowania włóż filety z dorsza posypane kruszonką z chorizo. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 8 minut. Jeśli korzystasz z urządzenia Easy Fry Oven & Grill 9in1, włóż do niego filety z dorsza posypane kruszonką z chorizo. Ustaw program FRYTKI i piecz przez 10 minut.

  • 8 Filety z dorsza