Dorsz z warzywami w sosie pomidorowym - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Iwona

Dorsz z warzywami w sosie pomidorowym

ratings.4.4

4.4/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 filety dorsza (ok. 330g)

  • 1 papryka czerwona

  • 4 marchewki

  • 250 g fasolki szparagowej zielonej ( może być mrożona)

  • 100 g przecieru pomidorowego (2 małe słoiczki)

  • 500 ml bulionu warzywnego

  • sól i pieprz

  • pieprz cytrynowy

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 4 filety dorsza (ok. 330g)
  • 1 papryka czerwona
  • 4 marchewki
  • 250g fasolki szparagowej zielonej ( może być mrożona)
  • 100g przecieru pomidorowego (2 małe słoiczki)
  • 500ml bulionu warzywnego
  • sól i pieprz
  • pieprz cytrynowy

Etap 2 /7

Paprykę pokrój w cienkie paski, marchew zetrzyj na tarce (grube oczka).

Etap 3 /7

Do misy włóż składniki i wymieszaj:

  • 1 papryka czerwona
  • 4 marchewki
  • 250g fasolki szparagowej zielonej ( może być mrożona)
  • 100g przecieru pomidorowego (2 małe słoiczki)
  • 500ml bulionu warzywnego
  • sól i pieprz

Etap 4 /7

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /7

Na warzywa połóż doprawione solą i pieprzem cytrynowym kawałki ryby.

Etap 6 /7

Gotuj w Cook4me.

Etap 7 /7

Podawaj z duszonymi ziemniakami, kopytkami lub ryżem.