Drób w sosie pissaladière
Tefal
Przepis według Tefal

Drób w sosie pissaladière

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. Udka drobiowe

  • 4 szt. Cebule

  • 10 szt. Anchois w oleju

  • 50 ml Białe wino

  • 20 szt. Czarne oliwki bez pestek

  • 100 ml Bulion drobiowy

  • 2 łyżeczka Cukier

  • Sól, pieprz

  • 4 szt. Kromki chleba

  • Czosnek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej do Cook4Me odrobinę oleju odsączonego z anchois.

  • 10szt. Anchois w oleju

Etap 3 /6

Dodaj cebulę. Podgrzewaj aż zmięknie. Dolej białego wina i gotuj przez 5 min.

  • 4szt. Cebule
  • 50ml Białe wino

Etap 4 /6

Dodaj po kolei wszystkie składniki, kończąc na drobiu.

  • 4szt. Udka drobiowe
  • 10szt. Anchois w oleju
  • 20szt. Czarne oliwki bez pestek
  • 100ml Bulion drobiowy
  • 2łyżeczka Cukier
  • Sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Podawaj na kromkach chleba potartych czosnkiem.

  • 4szt. Kromki chleba
  • Czosnek