Drobiowa zupa gulaszowa
Przepis według apanczyk

Drobiowa zupa gulaszowa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 34 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    19 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 600 g Mięso z kurczaka

  • 400 g Ziemniaków

  • 300 g Pieczarek

  • 1 Marchewka

  • 1 Papryka

  • 350 g Cukinii

  • 2 Średnie cebule

  • 500 ml Bulionu

  • 300 ml Passaty pomidorowej

  • 2 Ząbki czosnku

  • Garść natki

  • 2 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 0.5 łyżeczka Papryki wedzonej

  • 1 łyżeczka Majeranku

  • Olej

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Kroimy warzywa oraz mięso.

  • 600g Mięso z kurczaka
  • 400g Ziemniaków
  • 300g Pieczarek
  • 1 Marchewka
  • 1 Papryka
  • 350g Cukinii
  • 2 Średnie cebule

Etap 2 /4

Rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę. Dodaj pokrojone mięso z uda i przyprawione solą, pieprzem, papryką wędzoną i pełną łyżeczka słodkiej papryki. Podsmażamy 2-3 minuty.

  • 600g Mięso z kurczaka
  • 2 Średnie cebule
  • 2łyżeczka Słodkiej papryki
  • 0.5łyżeczka Papryki wedzonej

Etap 3 /4

Po tym czasie dodajemy pozostałe warzywa: ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew, cukinię oraz pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy bulionem i passatą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy przyprawy: słodką paprykę, majeranek, sól i pieprz. Całość zamieszaj. Gotujemy pod ciśnieniem 6 minut.

  • 400g Ziemniaków
  • 300g Pieczarek
  • 1 Marchewka
  • 1 Papryka
  • 350g Cukinii
  • 500ml Bulionu
  • 300ml Passaty pomidorowej
  • 2 Ząbki czosnku
  • Garść natki
  • 2łyżeczka Słodkiej papryki
  • 0.5łyżeczka Papryki wedzonej
  • 1łyżeczka Majeranku

Etap 4 /4

Dopraw do smaku. Posyp natką pietruszki.

  • 600g Mięso z kurczaka
  • 400g Ziemniaków
  • 300g Pieczarek
  • 1 Marchewka
  • 1 Papryka
  • 350g Cukinii
  • 2 Średnie cebule
  • 500ml Bulionu
  • 300ml Passaty pomidorowej
  • 2 Ząbki czosnku
  • Garść natki
  • 2łyżeczka Słodkiej papryki
  • 0.5łyżeczka Papryki wedzonej
  • 1łyżeczka Majeranku
  • Olej
  • Sól, pieprz