Dyniowy dip
- Całkowity czas 19 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Dynia
200 ml Woda
2 łyżeczka Przyprawa marokańska
2 łyżka Pietruszka
0.33 c Śmietana
2 łyżeczka Sok z cytryny
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
500g Dynia 200ml Woda 2łyżeczka Przyprawa marokańska 2łyżka Pietruszka 0.33c Śmietana 2łyżeczka Sok z cytryny
Etap 2 /4
Umieść obraną i pokrojoną dynię i wodę w misie.
500g Dynia 200ml Woda
Etap 3 /4
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Opróżnij misę i ostudź danie. Zblenduj z resztą składników. Dopraw do smaku i podawaj danie!