Dyniowy dip
Tefal
Przepis według Tefal

Dyniowy dip

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Dynia

  • 200 ml Woda

  • 2 łyżeczka Przyprawa marokańska

  • 2 łyżka Pietruszka

  • 0.33 c Śmietana

  • 2 łyżeczka Sok z cytryny

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 500g Dynia
  • 200ml Woda
  • 2łyżeczka Przyprawa marokańska
  • 2łyżka Pietruszka
  • 0.33c Śmietana
  • 2łyżeczka Sok z cytryny

Etap 2 /4

Umieść obraną i pokrojoną dynię i wodę w misie.

  • 500g Dynia
  • 200ml Woda

Etap 3 /4

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Opróżnij misę i ostudź danie. Zblenduj z resztą składników. Dopraw do smaku i podawaj danie!