Ekspresowy pudding ryżowo-karmelowy
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
60 g Ryż
150 ml Woda
40 g Karmel
180 ml Mleko
10 g Cukier
8 g Mąka kukurydziana
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
60g Ryż 150ml Woda 40g Karmel 180ml Mleko 10g Cukier 8g Mąka kukurydziana
Etap 2 /6
W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą z odrobiną mleka.
180ml Mleko 8g Mąka kukurydziana
Etap 3 /6
Resztę mleka, cukier, karmel i mąkę kukurydzianą dodaj do misy. Doprowadź do wrzenia, aby mieszanka zgęstniała.
180ml Mleko 10g Cukier 8g Mąka kukurydziana
Etap 4 /6
Dodaj ryż i wodę do misy.
60g Ryż 150ml Woda
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Dodaj mleko/karmel. Wymieszaj. Umieść karmel na dnie werynek.
40g Karmel 180ml Mleko