Ekspresowy pudding ryżowo-karmelowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ekspresowy pudding ryżowo-karmelowy

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 60 g Ryż

  • 150 ml Woda

  • 40 g Karmel

  • 180 ml Mleko

  • 10 g Cukier

  • 8 g Mąka kukurydziana

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 60g Ryż
  • 150ml Woda
  • 40g Karmel
  • 180ml Mleko
  • 10g Cukier
  • 8g Mąka kukurydziana

Etap 2 /6

W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą z odrobiną mleka.

  • 180ml Mleko
  • 8g Mąka kukurydziana

Etap 3 /6

Resztę mleka, cukier, karmel i mąkę kukurydzianą dodaj do misy. Doprowadź do wrzenia, aby mieszanka zgęstniała.

  • 180ml Mleko
  • 10g Cukier
  • 8g Mąka kukurydziana

Etap 4 /6

Dodaj ryż i wodę do misy.

  • 60g Ryż
  • 150ml Woda

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Dodaj mleko/karmel. Wymieszaj. Umieść karmel na dnie werynek.

  • 40g Karmel
  • 180ml Mleko