Empanada wołowa
Tefal
Przepis według Tefal

Empanada wołowa

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Kruche ciasto

  • 200 g Mielona wołowina

  • 3 Cebule

  • 1 Koncentrat pomidorowy

  • 1 łyżka Słodka papryka

  • 1 Jajo

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 2 Kruche ciasto
  • 200g Mielona wołowina
  • 3 Cebule
  • 1 Koncentrat pomidorowy
  • 1łyżka Słodka papryka
  • 1 Jajo
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól

Etap 2 /6

Wlej oliwę do Cook4me.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /6

Podsmaż cebulę. Dodaj mięso, przecier, słodką paprykę, sól i pieprz. Zrumień przez 5 min.

  • 200g Mielona wołowina
  • 3 Cebule
  • 1 Koncentrat pomidorowy
  • 1łyżka Słodka papryka

Etap 4 /6

Nałóż farsz na 8 krążków z ciasta i zawiń jak pierogi. Posmaruj żółtkiem i ułóż w Cook4me bez tworzenia warstw.

  • 2 Kruche ciasto
  • 1 Jajo

Etap 5 /6

Ustaw Extra Crisp w Cook4me.

Etap 6 /6

Gotuj w trybie ręcznym przez 12 minut w temp. 200°C. Przewróć na drugą stronę w połowie gotowania.

  • Extra Crisp