Empanadas
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
6 Zielone cebule
2 łyżka Oliwa z oliwek
700 g Mielona wołowina
2 łyżka Papryka
Sól, pieprz
4 Ciasto kruche
2 Żółtka
1 łyżka Woda
Akcesoria
Uchwyt do przenoszenia rożna Koszyk do frytek Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Drobno posiekaj cebule. Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż cebule przez 3 minuty, aż zbrązowieją. Dodaj mięso i smaż przez 10 minut. Przypraw do smaku, zdejmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
6 Zielone cebule 2łyżka Oliwa z oliwek 700g Mielona wołowina
Etap 2 /6
Rozwałkuj ciasto, wytnij 8 okręgów o średnicy 9 cm, połóż na środku mielone mięso, zachowując odległość 1 cm od krawędzi, a następnie złóż w taki sposób, aby powstały paszteciki.
Etap 3 /6
Wymieszaj żółtko z wodą. Posmaruj empanadas.
Etap 4 /6
Włóż tacę grillową do miski, a połowę empanadas – do miski urządzenia.
Etap 5 /6
Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść połowę empanadas w koszyku do frytek. Umieść koszyk na środkowej półce, a pod spodem – tacę ociekową. Zamknij drzwiczki.
Koszyk do frytek
Etap 6 /6
Wersja cyfrowa: Ustaw wskazany tryb i temperaturę i nagrzewaj przez 15 minut. Gotuj przez 10 minut, a następnie weź drugą porcję i powtórz kroki. Wersja mechaniczna 2 w 1: Nagrzewaj przez 15 minut w temperaturze 200°C. Gotuj przez 10 minut, a następnie weź drugą porcję i powtórz kroki.