Empanadas
Tefal
Przepis według Tefal

Empanadas

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 6 Zielone cebule

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 700 g Mielona wołowina

  • 2 łyżka Papryka

  • Sól, pieprz

  • 4 Ciasto kruche

  • 2 Żółtka

  • 1 łyżka Woda

Akcesoria

  • Uchwyt do przenoszenia rożna
    Uchwyt do przenoszenia rożna
  • Koszyk do smażenia
    Koszyk do smażenia
  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Drobno posiekaj cebule. Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż cebule przez 3 minuty, aż zbrązowieją. Dodaj mięso i smaż przez 10 minut. Przypraw do smaku, zdejmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia.

  • 6 Zielone cebule
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 700g Mielona wołowina

Etap 2 /6

Rozwałkuj ciasto, wytnij 8 okręgów o średnicy 9 cm, połóż na środku mielone mięso, zachowując odległość 1 cm od krawędzi, a następnie złóż w taki sposób, aby powstały paszteciki.

Etap 3 /6

Wymieszaj żółtko z wodą. Posmaruj empanadas.

Etap 4 /6

Włóż tacę grillową do miski, a połowę empanadas – do miski urządzenia.

Etap 5 /6

Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść połowę empanadas w koszyku do frytek. Umieść koszyk na środkowej półce, a pod spodem – tacę ociekową. Zamknij drzwiczki.

  • Koszyk do smażenia

Etap 6 /6

Wersja cyfrowa: Ustaw wskazany tryb i temperaturę i nagrzewaj przez 15 minut. Gotuj przez 10 minut, a następnie weź drugą porcję i powtórz kroki. Wersja mechaniczna 2 w 1: Nagrzewaj przez 15 minut w temperaturze 200°C. Gotuj przez 10 minut, a następnie weź drugą porcję i powtórz kroki.