Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Espanhola Rosé

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 700 g ananas

  • 200 g mleko skondensowane

  • 500 ml różowe wino

  • 150 g kostki lodu

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz ananasa i usuń twardy, włóknisty środek. Pokrój miąższ na kawałki.

  • 700g ananas

Etap 2 /4

Włóż wszystkie składniki, oprócz kostek lodu, do blendera, ustaw wskazany program na jedną minutę, a następnie uruchom go.

  • 200g mleko skondensowane
  • 500ml różowe wino

Etap 3 /4

Po zakończeniu programu dodaj kostki lodu, ustaw wskazany program na 40 sekund, a następnie uruchom go.

  • 150g kostki lodu

Etap 4 /4

Podawaj w dużych szklankach ozdobionych skórką z ananasa lub kawałkami tego owocu.