Fale Dunaju
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 1 godz.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
350 g Masło
250 g Cukier
7 Jajka
450 g Mąka
16 g Proszek do pieczenia
24 g Kakao w proszku
30 g Cukier puder
2 Wiśnie
250 g Masło kokosowe
75 g Cukier
40 g Kakao w proszku
2 Jajka
3 cl Mleko
50 cl Mleko
37 g Budyń waniliowy w proszku
8 g Cukier waniliowy
225 g Masło
50 g Cukier puder
Akcesoria
Ubijaczka Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /16
W misie robota umieść masło i cukier. Naciśnij "Start".
Etap 2 /16
Naciśnij "Start" i pojedynczo dodawaj do misy jajka, nie przerywając pracy urządzenia.
Etap 3 /16
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiej i stopniowo dodawaj do misy robota. Naciśnij "Start".
Etap 4 /16
Umieść połowę ciasta na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Etap 5 /16
W czystej misie robota wymieszaj drugą połowę ciasta z kakao i cukrem pudrem. Wylej na jasne ciasto.
Etap 6 /16
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
Etap 7 /16
Wiśnie odsącz za pomocą sita i rozłóż na cieście.
Etap 8 /16
Piecz przez 30 minut w 175 stopniach, następnie odstaw do ostygnięcia.
Etap 9 /16
Budyń waniliowy przygotuj na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj do niego dodatkowo paczkę cukru waniliowego.
Etap 10 /16
Poczekaj, aż budyń będzie letni. Wymieszaj go kilka razy, aby nie utworzyła się skórka.
Etap 11 /16
Opłucz misę robota. Umieść w niej masło i cukier puder. Naciśnij "Start".
Etap 12 /16
Do misy dodaj budyń i naciśnij "Start".
Etap 13 /16
Rozsmaruj masę budyniową na ostudzonym cieście.
Etap 14 /16
Aby zrobić polewę, rozpuść tłuszcz w rondelku i poczekaj, aż zrobi się letni.
Etap 15 /16
Opłucz misę robota. Następnie umieść w niej cukier, kakao, jajko, mleko i płynny, schłodzony tłuszcz. Naciśnij "Start".
Etap 16 /16
Posmaruj polewą warstwę jeszcze płynnego budyniu.