Fale Dunaju - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Fale Dunaju

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 30 min.
  • Czas przygotowania
    1 godz.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 350 g Masło

  • 250 g Cukier

  • 7 Jajka

  • 450 g Mąka

  • 16 g Proszek do pieczenia

  • 24 g Kakao w proszku

  • 30 g Cukier puder

  • 2 Wiśnie

  • 250 g Masło kokosowe

  • 75 g Cukier

  • 40 g Kakao w proszku

  • 2 Jajka

  • 3 cl Mleko

  • 50 cl Mleko

  • 37 g Budyń waniliowy w proszku

  • 8 g Cukier waniliowy

  • 225 g Masło

  • 50 g Cukier puder

Akcesoria

  • Ubijaczka
    Ubijaczka
  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /16

W misie robota umieść masło i cukier. Naciśnij "Start".

  • 350g Masło
  • 250g Cukier
  • Trzepaczka flex

Etap 2 /16

Naciśnij "Start" i pojedynczo dodawaj do misy jajka, nie przerywając pracy urządzenia.

  • 7 Jajka
  • Trzepaczka flex

Etap 3 /16

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiej i stopniowo dodawaj do misy robota. Naciśnij "Start".

  • 450g Mąka
  • 16g Proszek do pieczenia
  • Ubijaczka

Etap 4 /16

Umieść połowę ciasta na natłuszczonej blasze do pieczenia.

Etap 5 /16

W czystej misie robota wymieszaj drugą połowę ciasta z kakao i cukrem pudrem. Wylej na jasne ciasto.

  • 16g Proszek do pieczenia
  • 24g Kakao w proszku
  • 50g Cukier puder
  • Trzepaczka flex

Etap 6 /16

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.

Etap 7 /16

Wiśnie odsącz za pomocą sita i rozłóż na cieście.

  • 2 Wiśnie

Etap 8 /16

Piecz przez 30 minut w 175 stopniach, następnie odstaw do ostygnięcia.

Etap 9 /16

Budyń waniliowy przygotuj na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj do niego dodatkowo paczkę cukru waniliowego.

  • 50cl Mleko
  • 37g Budyń waniliowy w proszku
  • 8g Cukier waniliowy

Etap 10 /16

Poczekaj, aż budyń będzie letni. Wymieszaj go kilka razy, aby nie utworzyła się skórka.

Etap 11 /16

Opłucz misę robota. Umieść w niej masło i cukier puder. Naciśnij "Start".

  • 225g Masło
  • 50g Cukier puder
  • Trzepaczka flex

Etap 12 /16

Do misy dodaj budyń i naciśnij "Start".

Etap 13 /16

Rozsmaruj masę budyniową na ostudzonym cieście.

Etap 14 /16

Aby zrobić polewę, rozpuść tłuszcz w rondelku i poczekaj, aż zrobi się letni.

  • 250g Masło kokosowe

Etap 15 /16

Opłucz misę robota. Następnie umieść w niej cukier, kakao, jajko, mleko i płynny, schłodzony tłuszcz. Naciśnij "Start".

  • 75g Cukier
  • 40g Kakao w proszku
  • 2 Jajka
  • 3cl Mleko
  • Trzepaczka flex

Etap 16 /16

Posmaruj polewą warstwę jeszcze płynnego budyniu.