Fasola masłowa z oliwkami
- Całkowity czas 22 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
350 g Fasola maślana
30 g Czarne drylowane oliwki, posiekane
150 g Bakłażan
40 g Szalotka
10 g Lekko solone masło
50 ml Białe wino
1 łyżka Świeży koper
0.5 szt. Cytryny
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Do Cook4Me włóż masło.
Etap 3 /6
Rozpuść masło. Dodaj i podsmaż szalotki. Dodaj wino, bakłażany i oliwki.
Etap 4 /6
Dopraw solą i pieprzem. Dodaj fasolkę i 50 ml wody.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Podawaj ciepłe lub zimne, z sosem, cytryną i oliwą z oliwek.