Fasola masłowa z oliwkami
Tefal
Przepis według Tefal

Fasola masłowa z oliwkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 350 g Fasola maślana

  • 30 g Czarne drylowane oliwki, posiekane

  • 150 g Bakłażan

  • 40 g Szalotka

  • 10 g Lekko solone masło

  • 50 ml Białe wino

  • 1 łyżka Świeży koper

  • 0.5 szt. Cytryny

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 szczypta Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Do Cook4Me włóż masło.

  • 10g Lekko solone masło

Etap 3 /6

Rozpuść masło. Dodaj i podsmaż szalotki. Dodaj wino, bakłażany i oliwki.

  • 30g Czarne drylowane oliwki, posiekane
  • 150g Bakłażan
  • 40g Szalotka
  • 50ml Białe wino

Etap 4 /6

Dopraw solą i pieprzem. Dodaj fasolkę i 50 ml wody.

  • 350g Fasola maślana
  • 1szczypta Sól, pieprz

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Podawaj ciepłe lub zimne, z sosem, cytryną i oliwą z oliwek.

  • 1łyżka Świeży koper
  • 0.5szt. Cytryny
  • 1łyżka Oliwa z oliwek