Filet z kurczaka z pomidorami i mozzarellą wg Elżbiety Bogusz
Tefal
Przepis według Tefal

Filet z kurczaka z pomidorami i mozzarellą wg Elżbiety Bogusz

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Piersi z kurczaka lub 2 filety pojedyncze

  • 120 g Mozzarelli light

  • 15 g Pesto bazyliowego

  • 30 g Suszonych pomidorów

  • Przyprawa do kurczaka

  • Oliwa do skropienia

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Filet z kurczaka przetnij na wzdłuż, ale nie do końca. Posmaruj w środku pesto. Ułóż na nim plastry mozzarelli i suszone pomidory pokrojone w paski.

  • 400g Piersi z kurczaka lub 2 filety pojedyncze
  • 120g Mozzarelli light
  • 15g Pesto bazyliowego
  • 30g Suszonych pomidorów

Etap 2 /3

Złóż i zepnij wykałaczkami. Na wierzchu skrop oliwą i rozsmaruj oraz natrzyj przyprawą wedle uznania.

  • Przyprawa do kurczaka
  • Oliwa do skropienia

Etap 3 /3

Wlej do garnka 300 ml wody i gotuj kurczaka 6 minut w koszyczku. Jednocześnie z kurczakiem można wsypać do wody ryż i ugotować razem z kurczakiem.