Filety jagnięce po prowansalsku
- Całkowity czas 20 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
12 szt. małe filety jagnięce (patrz porada)
2 łyżka oliwa z oliwek
1 cytryna
1 goździk czosnek
1 łyżka zioła prowansalskie
1 łyżka posiekana świeża pietruszka
Sól
pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz i zmiażdż ząbek czosnku. Wymieszaj z ziołami prowansalskimi, posiekaną pietruszką, startą skórką z cytryny, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Etap 2 /6
Polej tym sosem filety jagnięce.
Etap 3 /6
Włącz grill. Wybierz ustawienie Wieprzowina i naciśnij OK.
Etap 4 /6
Po rozgrzaniu urządzenia umieść filety na grillu i opuść pokrywkę.
Etap 5 /6
Grilluj zgodnie z instrukcjami na ekranie i własnymi preferencjami: kolor żółty oznacza „krwisty”, pomarańczowy – „średnio upieczony”, a czerwony – „dobrze upieczony”.
Etap 6 /6
Przełóż filety jagnięce na talerze i podawaj z pomidorami po prowansalsku.