Francuska babka
- Całkowity czas 1 godz. 2 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 42 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
12 Jajko
660 g Lekko solone masło
660 g Cukier
660 g Mąka
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Zważ 4 jajka w skorupce. Odmierz tę samą ilość cukru, mąki i masła.
Etap 2 /6
Włóż masło do nieprzywierającego naczynia, a następnie włóż do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 3 /6
W tym czasie oddziel białka od żółtek, a następnie podziel cukier na 2 równe objętości.
Etap 4 /6
W misie ubij żółtka z jedną połową cukru. Ciągle mieszając, dodawaj stopniowo roztopione masło. Następnie dosyp mąkę i wymieszaj drewnianą łyżką.
Etap 5 /6
Ubij białko do uzyskania sztywnej piany. Kiedy będą już sztywne, dodaj resztę cukru i ubijaj przez kolejne 30 sekund. Do pierwszej masy dodaj stopniowo białka, po 1/3 za każdym razem. Wlej masę do rondla i wstaw do Cake Factory.
Etap 6 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Przed wyjęciem z formy pozostaw na kilka minut do ostygnięcia. Gotowe! Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.