Francuska zupa cebulowa wg Pati
- Całkowity czas 30 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.5 l Bulion/ Woda
400 g Cebula biała
200 g Cebula czerwona
2 szt. Świeży rozmaryn
500 ml Białe wino
150 g Masło
1 łyżeczka Gałka muszkatołowa
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Cebulę kroimy w piórka (nie ma być́ drobno posiekana) i wrzucamy do Cook4me razem z masłem. Całość podsmażamy mieszając przez 7 min.
Etap 3 /5
Po tym czasie, gdy cebula będzie już̇ szklista, a masło gęste dodajemy dolewamy białe wino, sól i pieprz, rozmaryn oraz gałkę muszkatołową i nadal smażymy przez 8 min cały czas mieszając.
Etap 4 /5
Następnie wlewamy bulion lub wodę i gotujemy przez 10min.
Etap 5 /5
Przelewamy zupę do innego naczynia.