Francuska opiekana kanapka „croque-monsieur” - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Francuska opiekana kanapka „croque-monsieur”

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 sztuki

  • 4 Plaster/kromka Chleb kanapkowy

  • 4 łyżka Sos beszamelowy

  • 2 Plaster/kromka Szynka

  • 20 g Tarty ser

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Płyta do trójkątnych kanapek
    Płyta do trójkątnych kanapek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Rozłóż kromki chleba. Każdą kromkę posmaruj sosem beszamelowym. Na połowie kromek połóż plasterki szynki przekrojone na pół.

  • 4Plaster/kromka Chleb kanapkowy
  • 4łyżka Sos beszamelowy
  • 2Plaster/kromka Szynka

Etap 2 /5

Posyp wierzch tartym serem. Przykryj opieczonymi kromkami, ale upewnij się, że strona z sosem beszamelowym znajduje się wewnątrz.

  • 20g Tarty ser

Etap 3 /5

Rozgrzej urządzenie.

Etap 4 /5

Umieścić kanapki w urządzeniu.

Etap 5 /5

Podawaj natychmiast z chrupiącą sałatką.