Frittata z papryką i pomidorami
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
6 Jajko
0.5 Papryka
2 Pomidor
0.5 Cebula
0.33 Papryka chili
2 szczypta Sól
2 łyżka Śmietana
1 łyżka Olej rzepakowy
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Wbij jajka do miski i dokładnie wymieszaj z kwaśną śmietaną, solą oraz pieprzem, aż powstanie jednolita masa. Optigrill 4 w 1 z zamontowaną brytfanką rozgrzej w trybie manualnym, ustawiając program na kolor czerwony. Sparz pomidory, usuń z nich skórkę, a następnie pokrój je w kostkę wraz ze słodką i ostrą papryką. Całość lekko posól.
Etap 2 /3
Do rozgrzanej brytfanki wlej olej i wsyp pokrojone warzywa, zamieszaj, po czym zamknij grilla na 2 minuty. Następnie zalej wszystko przygotowaną masą jajeczną, zamknij pokrywę i piecz przez 10 minut.
Etap 3 /3
Gotową frittatę podawaj z tartym serem, warzywami i grzankami.