Ganache
- Całkowity czas 1 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
8 osób
290 g Gorzka czekolada
29 cl Słodka śmietanka
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umieść kawałki czekolady w misie urządzenia.
Etap 2 /5
W rondelku doprowadź śmietankę do wrzenia.
Etap 3 /5
Dodaj gorącą śmietankę do misy urządzenia na czekoladę. Odstaw na 1 minutę, aby czekolada zaczęla się topić.
Etap 4 /5
Gdy czekolada zacznie się topić, naciśnij "Start".
Etap 5 /5
Twój ganache jest gotowy, możesz użyć go w innym przepisie lub przechowywać w lodówce przez 3 godziny.