Ganache - przepisy Kitchen Machines Touch/Touch + | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ganache

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

8 osób

  • 290 g Gorzka czekolada

  • 29 cl Słodka śmietanka

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Umieść kawałki czekolady w misie urządzenia.

  • 290g Gorzka czekolada

Etap 2 /5

W rondelku doprowadź śmietankę do wrzenia.

  • 29cl Słodka śmietanka

Etap 3 /5

Dodaj gorącą śmietankę do misy urządzenia na czekoladę. Odstaw na 1 minutę, aby czekolada zaczęla się topić.

  • 290g Gorzka czekolada
  • 29cl Słodka śmietanka

Etap 4 /5

Gdy czekolada zacznie się topić, naciśnij "Start".

  • 290g Gorzka czekolada
  • 29cl Słodka śmietanka
  • Trzepaczka flex

Etap 5 /5

Twój ganache jest gotowy, możesz użyć go w innym przepisie lub przechowywać w lodówce przez 3 godziny.