Gazpacho na ciepło lub na zimno
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Pomidory
100 g Biała cebula
2 szt. Czosnek
100 g Czerwona papryka
2 szt. Chleb bez skórki
2 łyżka Ocet z sherry
12 szt. Świeża bazylia
2 łyżeczka Cukier
600 ml Woda
1 łyżka Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i pokrój na kawałki cebulę.
Etap 3 /8
Obierz ząbki czosnku.
Etap 4 /8
Zdejmij z czerwonej papryki i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój w kostkę.
Etap 5 /8
Włóż do Cook4Me wszystkie składniki oprócz bazylii. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Etap 6 /8
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /8
Dokładnie zblenduj.
Etap 8 /8
Podawaj na ciepło lub na zimno. Przed podaniem ozdób bazylią i skrop oliwą.