Gazpacho na ciepło lub na zimno
Tefal
Przepis według Tefal

Gazpacho na ciepło lub na zimno

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Pomidory

  • 100 g Biała cebula

  • 2 szt. Czosnek

  • 100 g Czerwona papryka

  • 2 szt. Chleb bez skórki

  • 2 łyżka Ocet z sherry

  • 12 szt. Świeża bazylia

  • 2 łyżeczka Cukier

  • 600 ml Woda

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Obierz i pokrój na kawałki cebulę.

  • 100g Biała cebula

Etap 3 /8

Obierz ząbki czosnku.

  • 2szt. Czosnek

Etap 4 /8

Zdejmij z czerwonej papryki i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój w kostkę.

  • 100g Czerwona papryka

Etap 5 /8

Włóż do Cook4Me wszystkie składniki oprócz bazylii. Dodaj sól i pieprz do smaku.

  • 400g Pomidory
  • 100g Biała cebula
  • 2szt. Czosnek
  • 100g Czerwona papryka
  • 2szt. Chleb bez skórki
  • 2łyżka Ocet z sherry
  • 2łyżeczka Cukier
  • 600ml Woda

Etap 6 /8

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 7 /8

Dokładnie zblenduj.

Etap 8 /8

Podawaj na ciepło lub na zimno. Przed podaniem ozdób bazylią i skrop oliwą.

  • 12szt. Świeża bazylia
  • 1łyżka Oliwa z oliwek