Gazpacho
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
450 g surowe pomidory i sok (z puszki)
40 g czerwone papryki
40 g zielona papryka
100 g ogórek
50 g biała cebula
1 goździk czosnek
1 kawałek chleb na kanapki
2 łyżka oliwa z oliwek
0.5 łyżka ocet balsamiczny
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj papryki i obierz ogórka, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
Etap 2 /5
Obierz cebulę i pokrój w ćwiartki. Obierz ząbek czosnku i usuń kiełki.
Etap 3 /5
Do blendera włóż pomidory, pociętą w kostkę paprykę i ogórek, czosnek, cebulę oraz chleb i wlej oliwę z oliwek oraz ocet. Przypraw solą i pieprzem.
Etap 4 /5
Ustaw wskazany program na 1 min 10 s i uruchom go.
Etap 5 /5
Jeśli lubisz dobrze schłodzoną zupę, tuż przed podaniem wrzuć kostki lodu.