Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Gazpacho

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 450 g surowe pomidory i sok (z puszki)

  • 40 g czerwone papryki

  • 40 g zielona papryka

  • 100 g ogórek

  • 50 g biała cebula

  • 1 goździk czosnek

  • 1 kawałek chleb na kanapki

  • 2 łyżka oliwa z oliwek

  • 0.5 łyżka ocet balsamiczny

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Umyj papryki i obierz ogórka, usuń nasiona i pokrój w kostkę.

  • 40g czerwone papryki
  • 40g zielona papryka
  • 100g ogórek

Etap 2 /5

Obierz cebulę i pokrój w ćwiartki. Obierz ząbek czosnku i usuń kiełki.

  • 50g biała cebula
  • 1goździk czosnek

Etap 3 /5

Do blendera włóż pomidory, pociętą w kostkę paprykę i ogórek, czosnek, cebulę oraz chleb i wlej oliwę z oliwek oraz ocet. Przypraw solą i pieprzem.

  • 450g surowe pomidory i sok (z puszki)
  • 40g zielona papryka
  • 100g ogórek
  • 50g biała cebula
  • 1goździk czosnek
  • 1kawałek chleb na kanapki
  • 2łyżka oliwa z oliwek
  • 0.5łyżka ocet balsamiczny
  • Sól
  • Pieprz

Etap 4 /5

Ustaw wskazany program na 1 min 10 s i uruchom go.

Etap 5 /5

Jeśli lubisz dobrze schłodzoną zupę, tuż przed podaniem wrzuć kostki lodu.