Gnocchi z gorgonzolą i szpinakiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Gnocchi z gorgonzolą i szpinakiem

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Gnocchi

  • 100 g Szpinaku baby

  • 200 g Sera gorgonzola

  • 50 g Masła klarowanego

  • 200 ml Wody

  • 200 ml Śmietany słodkiej 7%

  • 1 łyżeczka Pieprzu i soli

  • 1 łyżeczka Suszonego lubczyku

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki i umyj szpinak. Gorgonzolę podziel na kawałki.

Etap 2 /6

Do misy dodaj masło klarowane oraz gnocchi i podsmaż. Przemieszaj kilkakrotnie.

Etap 3 /6

Dodaj szpinak. Dobrze wymieszaj i podsmaż.

Etap 4 /6

Wlej wodę i śmietankę. Dodaj przyprawy. Wymieszaj.

Etap 5 /6

Dodaj ser gorgonzola i wymieszaj.

Etap 6 /6

Gotuj pod ciśnieniem.