Gnocchi z gorgonzolą i szpinakiem
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Gnocchi
100 g Szpinaku baby
200 g Sera gorgonzola
50 g Masła klarowanego
200 ml Wody
200 ml Śmietany słodkiej 7%
1 łyżeczka Pieprzu i soli
1 łyżeczka Suszonego lubczyku
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki i umyj szpinak. Gorgonzolę podziel na kawałki.
Etap 2 /6
Do misy dodaj masło klarowane oraz gnocchi i podsmaż. Przemieszaj kilkakrotnie.
Etap 3 /6
Dodaj szpinak. Dobrze wymieszaj i podsmaż.
Etap 4 /6
Wlej wodę i śmietankę. Dodaj przyprawy. Wymieszaj.
Etap 5 /6
Dodaj ser gorgonzola i wymieszaj.
Etap 6 /6
Gotuj pod ciśnieniem.