Gnocchi z ratatouille
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 40 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
8 osób
- 3 Cukinie 
- 2 Bakłażany 
- 6 Pomidory 
- 2 Czerwone papryki 
- 2 Zielone papryki 
- 2 Czerwona cebula 
- 4 goździk Posiekany czosnek 
- 10 cl Oliwa z oliwek 
- 6 cl Ocet balsamiczny 
- 10 cl Przecier pomidorowy 
- Sól, pieprz 
- 550 g Gnocchi 
Akcesoria
- Grill 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Posiekaj cukinie, bakłażany, pomidory, papryki i cebule na małe kawałki.
Etap 2 /5
W dużej misce wymieszaj warzywa z oliwą z oliwek, czosnkiem, octem balsamicznym, przecierem pomidorowym, solą i pieprzem.
Etap 3 /5
Dodaj gnocchi i wymieszaj z warzywami oraz sosem.
Etap 4 /5
Połowę zawartości przełóż na talerz, a na górze połóż gnocchi. Włóż standardową tacę do urządzenia. Włóż naczynie do miski do gotowania. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C. Wymieszaj w połowie pieczenia.
Etap 5 /5
Po upieczeniu weź pozostałe gnocchi i ratatouille i powtórz kroki.

