Gofry
- Całkowity czas 1 godz. 10 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
150 g Masło
340 g Mąka pszenna
1 szczypta Sól
8 g Proszek do pieczenia
4 Jajka
120 g Cukier
1 łyżeczka Cukier waniliowy
23 cl Mleko 3,2%
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Rozpuść masło w rondelku na małym ogniu. Lekko schłódź.
150g Masło
Etap 2 /9
Umieść jajka w misie robota. Naciśnij "Start".
4 Jajka
Trzepaczka flex
Etap 3 /9
Do misy dodaj cukier i cukier waniliowy. Naciśnij "Start".
120g Cukier 1łyżeczka Cukier waniliowy
Trzepaczka flex
Etap 4 /9
Przez otwór w pokrywie wlej do misy mleko i roztopione masło. Naciśnij "Start".
23cl Mleko 3,2%
Trzepaczka flex
Etap 5 /9
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
340g Mąka pszenna 1szczypta Sól 8g Proszek do pieczenia
Etap 6 /9
Umieść w misie robota mieszankę mąki, proszku i soli. Naciśnij "Start".
Trzepaczka flex
Etap 7 /9
Pozostaw ciasto na 5 minut i przygotuj gofrownicę.
Etap 8 /9
Naciśnij "Start".
Trzepaczka flex
Etap 9 /9
Nasmaruj rozgrzaną gofrownicę olejem roślinnym. Umieść 2 łyżki ciasta na środku gofrownicy. Zamknij urządzenie i dobrze dociśnij pokrywę. Piecz gofry na złoty kolor.