Gofry - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Gofry

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

6 osób

  • 150 g Masło

  • 340 g Mąka pszenna

  • 1 szczypta Sól

  • 8 g Proszek do pieczenia

  • 4 Jajka

  • 120 g Cukier

  • 1 łyżeczka Cukier waniliowy

  • 23 cl Mleko 3,2%

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Rozpuść masło w rondelku na małym ogniu. Lekko schłódź.

  • 150g Masło

Etap 2 /9

Umieść jajka w misie robota. Naciśnij "Start".

  • 4 Jajka
  • Trzepaczka flex

Etap 3 /9

Do misy dodaj cukier i cukier waniliowy. Naciśnij "Start".

  • 120g Cukier
  • 1łyżeczka Cukier waniliowy
  • Trzepaczka flex

Etap 4 /9

Przez otwór w pokrywie wlej do misy mleko i roztopione masło. Naciśnij "Start".

  • 23cl Mleko 3,2%
  • Trzepaczka flex

Etap 5 /9

W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.

  • 340g Mąka pszenna
  • 1szczypta Sól
  • 8g Proszek do pieczenia

Etap 6 /9

Umieść w misie robota mieszankę mąki, proszku i soli. Naciśnij "Start".

  • Trzepaczka flex

Etap 7 /9

Pozostaw ciasto na 5 minut i przygotuj gofrownicę.

Etap 8 /9

Naciśnij "Start".

  • Trzepaczka flex

Etap 9 /9

Nasmaruj rozgrzaną gofrownicę olejem roślinnym. Umieść 2 łyżki ciasta na środku gofrownicy. Zamknij urządzenie i dobrze dociśnij pokrywę. Piecz gofry na złoty kolor.