Grillowany leszcz z pomidorami i oliwą
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowany leszcz z pomidorami i oliwą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 Cytryna

  • 6 gałązka Pietruszka

  • 1 goździk Czosnek

  • 3 Pomidory

  • 75 g Wydrylowane oliwki

  • 9 cl Oliwa z oliwek

  • 6 filet Dorada

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Zetrzyj skórkę z cytryny, a następnie wyciśnij cytryny. Posiekaj pietruszkę i czosnek, a następnie pokrój pomidory w kostkę, a oliwki w plasterki. Wymieszaj wszystko, dodaj oliwę z oliwek i odstaw na bok.

  • 1 Cytryna
  • 6gałązka Pietruszka
  • 1goździk Czosnek
  • 3 Pomidory
  • 75g Wydrylowane oliwki
  • 9cl Oliwa z oliwek

Etap 2 /4

Posmaruj filety z leszcza olejem, a następnie przypraw solą i pieprzem.

  • 6filet Dorada
  • Sól, pieprz

Etap 3 /4

Włóż tacę grillową do urządzenia. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść tacę grillową na najwyższej półce. Zamknij drzwiczki. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb GRILL na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut, a następnie włóż filety i piecz przez kolejne 5 minut. Wersja mechaniczna 2 w 1: Włóż filety do miski, ustaw program na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut. Gotuj przez 7 minuty.

Etap 4 /4

Podawaj z sosem.