Grochówka
- Całkowity czas 33 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 28 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g suchego grochu łuskanego- połówki
1 duża marchewka
1 pietruszka
4 duże ziemniaki
1 cebula
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
300 g boczku surowego podwędzonego
3 łyżka oleju
300 g kiełbasy lekko podwędzanej
1000 ml wody
1 łyżeczka majeranek suszony
1 łyżka soli
0.5 łyżeczka pieprzu mielonego
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Marchewkę, pietruszki i ziemniaki, cebulę obierz pokrój w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki, boczek w kostkę.
Etap 2 /4
Ustaw program smażenie/ wysokie, gdy urządzenie się rozgrzeje dodaj do misy olej, cebulę i czosnek. Przesmaż ok 3 min.
Etap 3 /4
Dodaj kiełbasę i boczek, smaż jeszcze 5 min.
Etap 4 /4
Do misy dodaj wszystkie pozostałe składniki. Gotowanie pod ciśnieniem/ wysokie czas 20 min