Gulasz węgierski
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 kg Wołowina
2 łyżka Mielona papryka
2 łyżka Mielony kminek
1.5 łyżeczka Kminek
1 Czerwona papryka
1 Cebula
1.33 c Bulion wołowy
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
2łyżka Oliwa z oliwek 1kg Wołowina 2łyżka Mielona papryka 2łyżka Mielony kminek 1.5łyżeczka Kminek 1 Czerwona papryka 1 Cebula 1.33c Bulion wołowy
Etap 2 /6
Wlej olej do misy. Przyrumień mięso przez 10 minut.
2łyżka Oliwa z oliwek 1kg Wołowina
Etap 3 /6
Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem bulionu. Przyrumień składniki.
2łyżka Mielona papryka 2łyżka Mielony kminek 1.5łyżeczka Kminek 1 Czerwona papryka 1 Cebula
Etap 4 /6
Dodaj bulion.
1.33c Bulion wołowy
Etap 5 /6
Gotuj pod wysokim ciśnieniem.
Etap 6 /6
Przypraw do smaku i serwuj!