Gulasz węgierski - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Gulasz węgierski

ratings.4.2

4.2/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 kg Wołowina

  • 2 łyżka Mielona papryka

  • 2 łyżka Mielony kminek

  • 1.5 łyżeczka Kminek

  • 1 Czerwona papryka

  • 1 Cebula

  • 1.33 c Bulion wołowy

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1kg Wołowina
  • 2łyżka Mielona papryka
  • 2łyżka Mielony kminek
  • 1.5łyżeczka Kminek
  • 1 Czerwona papryka
  • 1 Cebula
  • 1.33c Bulion wołowy

Etap 2 /6

Wlej olej do misy. Przyrumień mięso przez 10 minut.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1kg Wołowina

Etap 3 /6

Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem bulionu. Przyrumień składniki.

  • 2łyżka Mielona papryka
  • 2łyżka Mielony kminek
  • 1.5łyżeczka Kminek
  • 1 Czerwona papryka
  • 1 Cebula

Etap 4 /6

Dodaj bulion.

  • 1.33c Bulion wołowy

Etap 5 /6

Gotuj pod wysokim ciśnieniem.

Etap 6 /6

Przypraw do smaku i serwuj!