Gulasz wg Bronte
Przepis według Bronte

Gulasz wg Bronte

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 2 łyżki oleju

  • 1 kg mięsa gulaszowego

  • 3 duże cebule

  • 2 duże marchewki

  • 1 łodyga selera naciowego

  • 4 ziemniaki (opcjonalnie)

  • 4 ząbki czosnku

  • 200 ml bulionu wołowego

  • 500 g passaty pomidorowej

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki: Mięso, ziemniaki i cebulę pokrój w dużą kostkę a marchewki i selera w talarki.

Etap 2 /4

Cebulę, mięso oraz przeciśnięty przez praskę czosnek podsmaż na oleju przez 10 minut.

  • 2 łyżki oleju
  • 1kg mięsa gulaszowego
  • 3 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku

Etap 3 /4

Dodaj warzywa, passatę oraz bulion. Gotuj pod ciśnieniem przez 30 minut.

  • 3 duże cebule
  • 2 duże marchewki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 4 ziemniaki (opcjonalnie)
  • 200ml bulionu wołowego
  • 500g passaty pomidorowej

Etap 4 /4

Podawaj udekorowane świeżą natką pietruszki i kleksem gęstej śmietany. SMACZNEGO!!!