Gulasz wieprzowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Gulasz wieprzowy

ratings.4.6

4.6/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 750 g Szynka wieprzowa

  • 1.5 szt. Cebula

  • 500 g Pieczarki

  • 3 szt. Marchewki

  • 250 ml Woda

  • 1 szczypta Sól, pieprz

  • 1 szczypta Papryka ostra mielona

  • 2 łyżka Olej

  • 1 łyżka Mąka

Czas przygotowania

Etap 1 /11

Przygotuj składniki.

Etap 2 /11

Umyj mięso, pokrój w kostkę i obtocz w mące.

  • 750g Szynka wieprzowa
  • 1łyżka Mąka

Etap 3 /11

Obierz cebulę i pokrój w kostkę.

  • 1.5szt. Cebula

Etap 4 /11

Umyj pieczarki i pokrój w paski lub ćwiartki.

  • 500g Pieczarki

Etap 5 /11

Umyj marchewkę, obierz i pokrój w plastry.

  • 3szt. Marchewki

Etap 6 /11

Dodaj olej, mięso i smaż do momentu zarumienienia.

  • 750g Szynka wieprzowa
  • 2łyżka Olej

Etap 7 /11

Dodaj cebulę, pieczarki i marchewki.

  • 1.5szt. Cebula
  • 500g Pieczarki
  • 3szt. Marchewki

Etap 8 /11

Dodaj przyprawy i wodę.

  • 250ml Woda
  • 1szczypta Sól, pieprz
  • 1szczypta Papryka ostra mielona

Etap 9 /11

Gotuj składniki.

Etap 10 /11

Posyp natką pietruszki (opcjonalnie).

Etap 11 /11

Smacznego!