Gulasz wołowy Stroganow
Tefal
Przepis według Tefal

Gulasz wołowy Stroganow

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    55 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1.5 kg Wołowina

  • 2 szt. Cebule

  • 750 g Pieczarki

  • 400 g Wędzona kiełbasa

  • 30 g Masło

  • 150 ml Białe wino

  • 3 łyżka Przecier pomidorowy

  • 3 łyżeczka Papryka

  • 3 łyżka Pietruszka

  • 1 łyżka Musztarda

  • Świeża śmietana

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

Etap 2 /7

Umyj i posiekaj natkę pietruszki.

  • 3łyżka Pietruszka

Etap 3 /7

Do Cook4Me włóż masło.

  • 30g Masło

Etap 4 /7

Dodaj grzyby i smaż je – w razie potrzeby w kilku partiach.

  • 750g Pieczarki

Etap 5 /7

Wlej wino. Dodaj wołowinę. Dodawaj wodę do momentu, aż wszystkie składniki zostaną zakryte. Dodaj cebulę, kiełbasę, paprykę, przecier pomidorowy, sól i pieprz.

  • 1.5kg Wołowina
  • 2szt. Cebule
  • 400g Wędzona kiełbasa
  • 150ml Białe wino
  • 3łyżka Przecier pomidorowy
  • 3łyżeczka Papryka

Etap 6 /7

Gotuj składniki.

Etap 7 /7

Dodaj pietruszkę i grzyby. Podawaj ze świeżą śmietaną i musztardą.

  • 750g Pieczarki
  • 3łyżka Pietruszka
  • 1łyżka Musztarda
  • Świeża śmietana