Gulasz wołowy Stroganow
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 55 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 kg Wołowina
2 szt. Cebule
750 g Pieczarki
400 g Wędzona kiełbasa
30 g Masło
150 ml Białe wino
3 łyżka Przecier pomidorowy
3 łyżeczka Papryka
3 łyżka Pietruszka
1 łyżka Musztarda
Świeża śmietana
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Umyj i posiekaj natkę pietruszki.
Etap 3 /7
Do Cook4Me włóż masło.
Etap 4 /7
Dodaj grzyby i smaż je – w razie potrzeby w kilku partiach.
Etap 5 /7
Wlej wino. Dodaj wołowinę. Dodawaj wodę do momentu, aż wszystkie składniki zostaną zakryte. Dodaj cebulę, kiełbasę, paprykę, przecier pomidorowy, sól i pieprz.
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Dodaj pietruszkę i grzyby. Podawaj ze świeżą śmietaną i musztardą.