Gulasz z żołądków wg Kiszki - przepisy Cook4Me | Tefal
Kiszka Ziemniaczana
Przepis według Kiszka Ziemniaczana

Gulasz z żołądków wg Kiszki

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 5 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    50 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Żołądki drobiowe

  • 2 szt. Marchew

  • 1 szt. Pietruszka

  • 1 szt. Por

  • 1 szt. Cebula

  • 450 ml Woda

  • 6 szt. Ziele angielskie

  • 3 szt. Liście laurowe

  • 1 łyżka Masło

  • 1 łyżka Mąka pszenna

  • 4 łyżka Śmietana 30%

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 1 łyżka Koperek

  • 1 łyżka Natka pietruszki

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki

  • 1kg Żołądki drobiowe
  • 2szt. Marchew
  • 1szt. Pietruszka
  • 1szt. Por
  • 1szt. Cebula
  • 450ml Woda
  • 6szt. Ziele angielskie
  • 3szt. Liście laurowe
  • 1łyżka Masło
  • 1łyżka Mąka pszenna
  • 4łyżka Śmietana 30%
  • 2łyżka Olej roślinny
  • 1łyżka Koperek
  • 1łyżka Natka pietruszki
  • Sól i pieprz

Etap 2 /6

Żołądki bardzo dokładnie oczyść ostrym, małym nożem. Zwróć uwagę, aby pozbyć się wszystkich zanieczyszczeń i błon po obu stronach. Marchewki i pietruszkę pokrój w plasterki, białą część pora i cebulę pokrój w półplasterki, koperek i pietruszkę drobno posiekaj.

  • 1kg Żołądki drobiowe
  • 2szt. Marchew
  • 1szt. Pietruszka
  • 1szt. Por
  • 1szt. Cebula
  • 1łyżka Koperek
  • 1łyżka Natka pietruszki

Etap 3 /6

Dodaj do Cook4me 2 łyżki oleju roślinnego i wrzuć mięso, a następnie je podsmaż. Co jakiś czas przemieszaj kawałki. Po 8 minutach dodaj warzywa. Chwilę przed końcem podsmażania wrzuć liście laurowe, ziela angielskie. Dodaj 2 szczypty soli i trochę pieprzu.

  • 1kg Żołądki drobiowe
  • 2szt. Marchew
  • 1szt. Pietruszka
  • 1szt. Por
  • 1szt. Cebula
  • 6szt. Ziele angielskie
  • 3szt. Liście laurowe
  • 2łyżka Olej roślinny
  • Sól i pieprz

Etap 4 /6

Dodaj 450 ml wody i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem

  • 450ml Woda

Etap 5 /6

Otwórz urządzenie. W niewielkim naczyniu połącz łyżkę mąki z 5 łyżkami wody. Dokładnie rozrób, aby pozbyć się grudek. Miksturę przelej do żołądków. Pogotuj chwilę do zgęstnienia sosu. Dodaj łyżkę masła.

  • 1łyżka Masło
  • 1łyżka Mąka pszenna

Etap 6 /6

Wlej śmietanę i wsyp koperek oraz pietruszkę. Spróbuj, ewentualnie jeszcze dopraw. Podawaj.

  • 4łyżka Śmietana 30%
  • 1łyżka Koperek
  • 1łyżka Natka pietruszki