Gulasz z karkówki z marchewką - przepisy Cook4Me | Tefal
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Gulasz z karkówki z marchewką

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Karkówki wieprzowej

  • 2 Cebule

  • 3 Średnie marchewki

  • 50 ml Oleju rzepakowego

  • 400 ml Wody

  • 3 Liście laurowe

  • 4 Kulki ziela angielskiego

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Papryki słodkiej czerwonej

  • 2 łyżeczka Pieprzu

  • 2 łyżeczka Czosnku staropolskiego

  • 2 łyżka Stołowe mąki pszennej

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki. Umyj mięso i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Umyj, obierz marchewki i pokrój w grube plastry.

Etap 2 /9

Pokrojone mięso obtocz w mące.

Etap 3 /9

Do misy wlej olej, wrzuć pokrojoną cebulę i podsmaż.

Etap 4 /9

Dodaj mięso, wymieszaj i podsmaż.

Etap 5 /9

Dodaj przyprawy i wymieszaj.

Etap 6 /9

Dodaj marchewkę.

Etap 7 /9

Dodaj 300 ml wody. Wymieszaj.

Etap 8 /9

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 9 /9

Gotowe!