Gulasz z karkówki z marchewką
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Karkówki wieprzowej
2 Cebule
3 Średnie marchewki
50 ml Oleju rzepakowego
400 ml Wody
3 Liście laurowe
4 Kulki ziela angielskiego
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Papryki słodkiej czerwonej
2 łyżeczka Pieprzu
2 łyżeczka Czosnku staropolskiego
2 łyżka Stołowe mąki pszennej
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki. Umyj mięso i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Umyj, obierz marchewki i pokrój w grube plastry.
Etap 2 /9
Pokrojone mięso obtocz w mące.
Etap 3 /9
Do misy wlej olej, wrzuć pokrojoną cebulę i podsmaż.
Etap 4 /9
Dodaj mięso, wymieszaj i podsmaż.
Etap 5 /9
Dodaj przyprawy i wymieszaj.
Etap 6 /9
Dodaj marchewkę.
Etap 7 /9
Dodaj 300 ml wody. Wymieszaj.
Etap 8 /9
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 9 /9
Gotowe!