Gulasz ziemniaczany z boczkiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Gulasz ziemniaczany z boczkiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.2 kg Ziemniaków

  • 400 g Boczku

  • 150 g Cebuli

  • 50 g Pora

  • 2 Ząbki czosnku

  • 100 g Masła

  • 400 ml Śmietany 30%

  • 400 ml Wody

  • 1 łyżka Oleju

  • 3 Małe gałązki świeżego rozmarynu

  • 2 łyżeczka Garam masala

  • 1 łyżeczka Papryki słodkiej wędzonej

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 3 Liście laurowe

  • 4 Ziarenka ziela angielskiego

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Ziemniaki i boczek pokrój w kostkę, cebulę w pióra, pora w krążki.

  • 1.2kg Ziemniaków
  • 400g Boczku
  • 150g Cebuli
  • 50g Pora
  • 2 Ząbki czosnku
  • 100g Masła
  • 400ml Śmietany 30%
  • 400ml Wody
  • 1łyżka Oleju
  • 3 Małe gałązki świeżego rozmarynu
  • 2łyżeczka Garam masala
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej wędzonej
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 3 Liście laurowe
  • 4 Ziarenka ziela angielskiego
  • Sól i pieprz

Etap 2 /5

Do Cook4me wlej olej i dodaj boczek. Podsmażaj mieszając przez 7 min.

  • 400g Boczku
  • 1łyżka Oleju

Etap 3 /5

Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do urządzenia razem z cebulą i porem. Podsmażaj mieszając przez 5 min, a następnie przełóż do miski.

  • 150g Cebuli
  • 50g Pora
  • 2 Ząbki czosnku

Etap 4 /5

Do urządzenia dodaj i rozpuść masło, dodaj wszystkie przyprawy, dołóż ziemniaki i dokładnie wymieszaj. Podsmażamy przez 12 min mieszając od czasu do czasu.

  • 1.2kg Ziemniaków
  • 100g Masła
  • 2łyżeczka Garam masala
  • 1łyżeczka Papryki słodkiej wędzonej
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • Sól i pieprz

Etap 5 /5

Do ziemniaków dodaj całą zawartość miski z boczkiem, wlej wodę, śmietankę i dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz rozmaryn. Dopraw solą i pierzem. Gotuj pod ciśnieniem przez 20 min.

  • 400ml Śmietany 30%
  • 400ml Wody
  • 3 Małe gałązki świeżego rozmarynu
  • 3 Liście laurowe
  • 4 Ziarenka ziela angielskiego
  • Sól i pieprz