Hamburgery z boczkiem - przepisy Optigrill Elite | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Hamburgery z boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. Hamburgery wołowe

  • 4 kawałek boczek

  • 2 łyżka musztarda francuska

  • 2 łyżka majonez

  • 4 kawałek ser cheddar

  • 4 szt. bułki

  • dodatki

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Włącz grill. Wybierz program manualny lub Boczek (w zależności od modelu) i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść boczek na grillu i ostrożnie zamknij go. Naciśnij OK, aby rozpocząć gotowanie. Piecz do czasu, aż na ekranie wyświetli się komunikat „Chrupiące” lub dopóki kontrolka nie zmieni koloru na czerwony. Połóż grillowane plasterki na talerzu.

  • 4kawałek boczek

Etap 2 /3

Weź papierowy ręcznik i ostrożnie wytrzyj tace grillowe. Następnie wybierz program Burger i naciśnij OK. Po rozgrzaniu urządzenia umieść hamburgery na grillu i zamknij go. Upiecz zgodnie ze swoimi preferencjami: mięso może być krwiste, średnio upieczone lub dobrze upieczone.

  • 4szt. Hamburgery wołowe

Etap 3 /3

Na każdym hamburgerze natychmiast połóż plasterek sera, dopóki są jeszcze gorące. Wymieszaj musztardę z majonezem i rozsmaruj na połówkach bułek, nałóż ulubione dodatki (krążki cebulowe, liście sałaty, pomidory, ogórki), a na wszystkim połóż hamburgera. Dodaj grillowane plasterki boczku i nałóż drugą połowę bułki. Podawaj od razu.

  • 2łyżka musztarda francuska
  • 2łyżka majonez
  • 4kawałek ser cheddar
  • 4szt. bułki
  • dodatki