Hiszpańska zupa czosnkowa wg Andrzeja Andrzejczaka
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 l Bulion drobiowy
400 g Chorizo picante
300 g Chleb na zakwasie
4 szt. Jajka
10 g Papryka słodka
15 g Papryka słodka wędzona
70 g Czosnek
10 g Sól
1 łyżeczka Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Pokrój chorizo w plastry i wrzuć na mocne smażenie wg wskazań, bez tłuszczu. Pod koniec smażenia wrzuć czosnek, chwilę przesmaż i wlej bulion.
Etap 3 /6
Dodaj do całości paprykę słodką i wędzoną, sól i pieprz.
Etap 4 /6
Następnie pokrój w kostkę czerstwe pieczywo i dodaj do całości.
Etap 5 /6
Duś przez 15 min. W między czasie zrób jaja w koszulce.
Etap 6 /6
Gotową, zawiesistą zupę podawaj z jajkiem w koszulce, świeżym pieczywem i ziołami.