Hiszpańska zupa czosnkowa wg Andrzeja Andrzejczaka - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Hiszpańska zupa czosnkowa wg Andrzeja Andrzejczaka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 l Bulion drobiowy

  • 400 g Chorizo picante

  • 300 g Chleb na zakwasie

  • 4 szt. Jajka

  • 10 g Papryka słodka

  • 15 g Papryka słodka wędzona

  • 70 g Czosnek

  • 10 g Sól

  • 1 łyżeczka Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 1l Bulion drobiowy
  • 400g Chorizo picante
  • 300g Chleb na zakwasie
  • 4szt. Jajka
  • 10g Papryka słodka
  • 15g Papryka słodka wędzona
  • 70g Czosnek
  • 10g Sól
  • 1łyżeczka Pieprz

Etap 2 /6

Pokrój chorizo w plastry i wrzuć na mocne smażenie wg wskazań, bez tłuszczu. Pod koniec smażenia wrzuć czosnek, chwilę przesmaż i wlej bulion.

  • 1l Bulion drobiowy
  • 400g Chorizo picante
  • 70g Czosnek

Etap 3 /6

Dodaj do całości paprykę słodką i wędzoną, sól i pieprz.

  • 10g Papryka słodka
  • 15g Papryka słodka wędzona
  • 10g Sól
  • 1łyżeczka Pieprz

Etap 4 /6

Następnie pokrój w kostkę czerstwe pieczywo i dodaj do całości.

  • 300g Chleb na zakwasie

Etap 5 /6

Duś przez 15 min. W między czasie zrób jaja w koszulce.

  • 4szt. Jajka

Etap 6 /6

Gotową, zawiesistą zupę podawaj z jajkiem w koszulce, świeżym pieczywem i ziołami.