Hiszpańskie grzanki paprykowe
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
4 Małe czerwone papryki
2 goździk Czosnek
16 cl Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
16 kawałek Opiekany chleb
Akcesoria
Koszyk do frytek Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Włóż tacę grillową do urządzenia. Umyj papryki. Ułóż całe na tacy. Włącz program GRILL i piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven & Grill 9in1, umyj papryki i włóż całe do koszyka do frytek. Umieść koszyk na środkowej półce, a pod spodem – tacę ociekową, ustaw program na 200°C i piecz przez 30 minut.
4 Małe czerwone papryki
Etap 2 /3
Włóż papryki do miski, przykryj talerzem i pozostaw do ostygnięcia. W ten sposób łatwiej będzie zdjąć skórkę z papryk.
Etap 3 /3
Obierz papryki. Pokrój na paski i włóż do głębokiego naczynia z wyciśniętym czosnkiem i oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.
2goździk Czosnek 16cl Oliwa z oliwek Sól, pieprz 16kawałek Opiekany chleb